GEZA SIMO

  • Prezentare Generala
  • Portofoliu
  • Profil
  • Contact

Portofoliu Geza Simo

Titulatura:
Live art
Prezentare Generala:

Pentru mine arta este  o extensie a nevoilor de comunicare,de a trasmite emotile,frustrarile,bucuriile sau supararile.Pentru mine este greu sa ma  adaptarez   intr-o societate care distruge cel mai important  vis  al fiintei  umane:Libertatea.

 De aceea in fotografiile mele incerc sa vorbesc despre aspiratiile individului spre libertate,dar si despre saracie,durere,suferinte.Vreau sa vorbesc despre aceea libertate conditionata a omului sarac care isi traieste bucuriile in mare discretie.Vreau sa vorbesc despre faptul caci libertatea este uneori iluzorie,iar viata iti ofera uneori o grea temnita din care  nu  poti scapa.Vreau sa vorbesc despre ridurile fetelor obosite care isi spun povestea lor tainca si misterioasa.Vreau sa vorbesc despre revolta individului atunci cand s-a saturat sa poarte tiparele unei societati bolnave;atunci cand bucuriile lui sunt inchitite de noroaie…

Curriculum Vitae:

Nascut la 07.August 1968  -Deva

-Primele tendinte artistice inca din scoala generala ,au fost o atractie pentru pictura  si filmul de animatie

-In 1983 se inscrie la cursurile de tehnica si estetica fotografiei oferite de foto-cineclubul Getuza-Deva.In paralel cu acest curs  vizioneaza filme de 16 mm ,realizate de alti cineamatori,participa la diverse filmari,montaje,proiectii si discutii despre filmul de amatori.

-Sub indrumarea profesorilor Floca Vasile si Nicu Gheorgiu realizeaza primele lucrari fotografice pe formate medii,lucrari ce vor fi expuse la festivalul “Cantarea Romaniei” din aceea vreme.Castiga un premiul II cu un portret de copil,apoi premiu I in cadrul etapei judetene,recunoscuta de “Centrul de indrumare a creatiei populare si miscari artistice de masa”a carei presedinte de omoare era artistul plastic Ioan Carjoi.

-Participa la saloanele  de fotografie de la Oradea,expune fotografii si reportaje in ziare locale,continua sa activeze la club si dupa terminarea cursurilor foto prin constituirea unui cerc al pasionatilor de arta fotografica.Dupa cativa ani,clubul se dizolva .

-in 1995 se inscrie la cursuri de ‘operatorie realizator emisiunii tv’la televiziunea regionala Deva(astazi Realitatea tv).Imediat dupa terminarea cursului  devine corespondent tv pentru orasul Hunedoara,pentru scurta perioada de timp.

-in 1996 se inscrie la cursuri pregatitoare in cadrul ATF-Bucuresti,petru sectia regie film-cursuri sustinute de regizorul Laurentiu Damian.Din motive personale nu se inscrie la examenul de admitere,dar aceste cursuri ii vor fi  foarte folositoare  .

-Din 2005 incepe sa corespondeze cu diverse situri de fotografie(badorgood,fotocamera,fotodigital,altphotos,fotocomunity,etc)unde isi construieste un portofoliu personal.I se ofera o distinctie pentru participare la festivalul de documentare artistice Art Aiud-05.

-In 2008  castiga un premiu oferit de redactia ‘Gandul’,apoi in 2009 va castiga premiul I la concursul pe tema ‘Evolutie’organizat de System Plus.

Studii:

liceu

Premii:

premiul I la concursul pe tema ‘Evolutie’organizat de System Plus-2009

SETURI

Seturi de lucrari:

Toate seturile de lucrari

PROFIL
Nume:
Geza Simo
Titulatura:
Live art
Localitate:
Hunedoara
Specializare:
Concept Art
Ilustratie
Identitate Vizuala
Experienta:
Mai mult de 5 ani
Prezentare Generala:
Pentru mine arta este o extensie a nevoilor de comunicare,de a trasmite emotile,frustrarile,bucuriile sau supararile.Pentru mine este greu sa ma adaptarez...
mai mult
Website:
http://simgeo.blogspot.com/
Status:
Sunt in cautarea unui loc de munca

PORTOFOLII FAVORITE

Geza Simo nu are portofolii favorite.

CELE MAI APRECIATE PORTOFOLII

Portofoliile cele mai populare:

Portofolii:
Cele mai apreciate Cele mai populare / vizualizate Cele mai comentate